Retriever

 

 

 

Morning alert 24.08.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Your profiles

Handikappidrott, Sverige

Intl news

 

 

 

 

Handikappidrott, Sverige

 

Dressyrfest med SM för ryttare med funktionshinder

 

 Svenska Ridsportforbundet     2016-08-23 kl. 22:25     421 words

thumb

 

Felicia Grimmenhag rider SM hos Lurbo Ridklubb. FOTO: Svenska Ridsportförbundet Dressyrfest med SM för ryttare med funktionshinder Inom paradressyren är alla ryttarna stjärnor inom sina respektive klasser.

Vid
Paralympics i Brasilien i september tävlar Louise Etzner.

 

 

 

Shahrzad Kiavash klar för Paralympics

 

 MyNewsdesk     2016-08-23 kl. 22:10     147 words

thumb

 

Pressmeddelande Aug 23, 2016 22:10 CEST Den 10-11 september avgörs triathlon på Paralympics i Rio.

Shahrzad Kiavash klar för
Paralympics.... Pressmeddelande Aug 23, 2016 22:10 CEST Den 10-11 september avgörs triathlon på Paralympics i Rio.Idag tisdag blev det klart att svenska Shahrzad Kiavash står på startlinjen i klassen PT2.

  The news article is mentioned in 1 other source
Presskontakt.se (web)

 

 

 

Nej till Ryssland i Rio ger ja till Mästocka

 

 Laholms Tidning     2016-08-23 kl. 22:09     283 words

thumb

 

DRESSYR Anita Johnsson var inställd på att åka och tävla på SM i början av september. Men så beslutade idrottens skiljedomstol CAS att inga ryssar skulle få delta i Paralympics. Och plötsligt var Johnsson på nytt paralympier.

Men så beslutade idrottens skiljedomstol CAS att inga ryssar skulle få delta i
Paralympics.... Och plötsligt var Johnsson på nytt paralympier.-... I år fanns inga tankar på Paralympics.... Paralympics drar igång den 7 september, och ridsporten fyra dagar...

 

 

 

Sverige får fyra platser till i Rio

 

 Norrtelje Tidning     2016-08-23 kl. 18:44     923 words

thumb

 

Paralympics/TT Rysslands avstängning står fast. Det blir inga ryska idrottare i Paralympics i Rio de Janeiro.Sverige får därför fyra nya aktiva.De är överlyckliga, säger idrottsansvariga Ines Lopes.

Paralympics/TT Rysslands avstängning står fast.... Det blir inga ryska idrottare i Paralympics i Rio de Janeiro.Sverige får därför fyra nya aktiva.De är överlyckliga, säger idrottsansvariga Ines Lopes.Fakta.... I augusti beslutar Internationella paralympiska kommittén att Rysslands medverkan i Paralympics...

  The news article is mentioned in 1 other source
SVT Nyheter (web)

 

 

 

Anita Johnsson klar för Paralympics

 

 Svenska Ridsportforbundet     2016-08-23 kl. 18:21     186 words

thumb

 

Anita Johnsson, här med Nefertiti, klar för Paralympics FOTO: Hippson Anita Johnsson klar för Paralympics Anita Johnsson, dressyr för ryttare med funktionsnedsätting, har fått ja och en biljett till Paralympics i Rio de Janerio.

Anita Johnsson klar för
Paralympics.... Anita Johnsson, här med Nefertiti, klar för Paralympics Anita Johnsson klar för Paralympics Anita Johnsson, dressyr för ryttare med funktionsnedsätting, har fått ja och en biljett till Paralympics i Rio de...

 

 

 

Fyra nya svenskar till Rio efter Rysslands uteslutning

 

 Sveriges Radio Radiosporten     2016-08-23 kl. 18:00     270 words

thumb

 

Fyra nya svenska paralympier har tagits ut efter att Rysslands överklagan till idrottens skiljedomstol Cas avslogs tidigare under dagen.

Fyra nya svenska
paralympier har tagits ut efter att Rysslands överklagan till idrottens skiljedomstol Cas avslogs tidigare under dagen.Rysslands 267 ryska idrottare som skulle delta i 18 olika sporter får inte tävla i Rio de Janeiro, och

 

 

 

Sverige får fyra ryska platser i Paralympics

 

 Omni     2016-08-23 kl. 17:40     64 words

thumb

 

Efter att det blivit klart att inga ryska idrottare får delta i Paralympics, på grund av den omfattande dopningen i landet, ska Rysslands 267 platser fördelas globalt. Det innebär att Sverige får fyra nya platser, rapporterar SVT Sport.

Sverige får fyra ryska platser i
Paralympics.... Efter att det blivit klart att inga ryska idrottare får delta i Paralympics, på grund av den omfattande dopningen i landet, ska Rysslands 267 platser fördelas globalt.... Paralympics avgörs i Rio de Janeiro...

  The news article is mentioned in 1 other source
Borås Tidning (web)

 

 

 

17:05 Ebb i kassan för flera handikapporganisationer - risk att Föreningarnas hus blir tomt

 

 Örnsköldsviks Allehanda     2016-08-23 kl. 17:08     569 words

thumb

 

Läs senare 0 delningar Dela på twitter Föreningarnas hus riskerar att tömmas på personal i höst. Anledningen är brist på pengar till löner. "Senaste avtalet var säkert väl menat, men det fungerar inte.

Det här är en redan svag grupp, säger Patrik Björklund, som är ordförande i FUB, kanslist inom
handikappidrotten och politiskt aktiv.

 

 

 

Britter jublar efter historisk OS-succé

 

 Dagens Nyheter     2016-08-23 kl. 16:19     376 words

thumb

 

Britterna jublar efter att ha gjort sitt bästa OS utanför hemlandet. I mer än hälften av de idrotter där de ställde upp blev det medalj i Rio. Förklaringen är mer resurser, säger OS-förbundet.

I oktober planeras ett jätteevenemang i London och en parad i Manchester för att hylla de brittiska stjärnorna i OS och
Paralympics. -

 

 

 

Ryssland förbjuds att tävla i Paralympics

 

 Sveriges Radio P4     2016-08-23 kl. 15:43     120 words

thumb

 

Nu är det helt klart att Ryssland inte får vara med i Paralympics, där idrottare med funktionsnedsättningar tävlar mot varandra.

Ryssland förbjuds att tävla i
Paralympics.... Nu är det helt klart att Ryssland inte får vara med i Paralympics, där idrottare med funktionsnedsättningar tävlar mot varandra.Klicka på texten för att läsa mer.... Efter OS ska nu idrottare med funktionsnedsättningar tävla i Paralympics...

 

 

 

Sveriges Paralympiska Kommitté kallar till extrainsatt pressträff kl 16:30

 

 MyNewsdesk     2016-08-23 kl. 15:32     52 words

thumb

 

Pressmeddelande Aug 23, 2016 15:32 CEST Sveriges Paralympiska Kommitté kallar till extrainsatt pressträff med anledning av dagens besked från CAS ang Rysslands medlemsskap i IPC.

Sveriges
Paralympiska Kommitté kallar till extrainsatt pressträff kl 16:30.... Pressmeddelande Aug 23, 2016 15:32 CEST Sveriges Paralympiska Kommitté kallar till extrainsatt pressträff med anledning av dagens besked från CAS ang Rysslands medlemsskap i...

 

 

 

Ny multiarena i Örkelljunga blir Sveriges minsta

 

 SVT Nyheter Helsingborg     2016-08-23 kl. 15:24     410 words

thumb

 

Under ett års tid har den nya idrotts- och kulturanläggningen i Örkelljunga varit under byggnation. Nu står arenan som kallas Forum klar.

Hela anläggningen är optimerad enligt Handisam som är den högsta nivån av anpassning, vilket innebär att vi kan ha träning för
Paralympics i anläggningen.

 

 

 

Här är de mest delade OS-reklamerna genom tiderna

 

 Dagens Media     2016-08-23 kl. 14:29     453 words

thumb

 

Hälften av de tio mest delade OS-reklamerna genom tiderna kommer från årets olympiad i Rio, enligt ny data som offentliggjorts idag av Unruly.

Channel 4: We're The Superhumans (Rio
Paralympics 2016) -... Channel 4: We're The Superhumans | Rio Paralympics 2016 Trailer -

 

 

 

IPC: Paralympics har inte råd att betala idrottarna

 

 Omni     2016-08-23 kl. 12:36     119 words

thumb

 

Den 7 september drar Paralympics i gång i Rio. Men i nuläget ser det inte ut att bli någon publiksuccé. Enligt ekonomisajten Quartz har bara 12 procent av biljetterna, omkring 300 000 stycken, sålts.

IPC:
Paralympics har inte råd att betala idrottarna.... Den 7 september drar Paralympics i gång i Rio.... Enligt ekonomisajten Quartz har bara 12 procent av biljetterna, omkring 300000 stycken, sålts.Det kan jämföras med Paralympics i London 2012, då det...

 

 

 

Rysslands överklagan avslogs - stoppas från Paralympics

 

 SVT Nyheter     2016-08-23 kl. 12:20     325 words

thumb

 

Idrottens skiljedomstol, Cas, har beslutat att avslå Rysslands överklagan mot beslutet att stänga av hela nationen från Paralympics - med anledning av den systematiska dopning som pågått i landet.

Rysslands ökerklagan nekad - stoppas från
Paralympics.... Idrottens skiljedomstol, Cas, har beslutat att avslå Rysslands överklagan mot beslutet stänga av hela nationen från Paralympics - med anledning av den systematiska dopning som pågått i landet.Det...

 

 

 

Ryssland stoppas från paralympics

 

 Sveriges Radio Radiosporten     2016-08-23 kl. 12:17     231 words

thumb

 

Ryssland fick delta i OS. Men i paralympics får de inte tävla. Deras överklagan avslogs i dag. Dopning har absolut ingen plats i den paralympiska idrotten, skriver den internationella paralympiska kommittén i ett uttalande.

Ryssland stoppas från
paralympics.... Men i paralympics får de inte tävla.... Den 7 augusti beslutade internationella paralymiska kommittén, IPC, att stoppa Ryssland från deltagande i Paralympics, som inleds om två veckor.Det ryska paralympiska förbundet...

 

 

 

Ryssland stängs av från Paralympics

 

 Svenska Dagbladet     2016-08-23 kl. 12:08     461 words

thumb

 

Rysslands avstängning står fast. Det blir inga ryska idrottare i Paralympics i Rio de Janeiro. Det blir desto fler svenska - eftersom Sverige kommer att ta över några av de ryska platserna. - Men hur många, det beskedet får vi vänta på.

Ryssland stängs av från
Paralympics.... Det blir inga ryska idrottare i Paralympics.... Idrottens skiljedomstol Cas har avslagit Rysslands överklagan, skriver Cas i ett pressmeddelande.Internationella paralympiska kommittén (IPK) beslöt tidigare i augusti...

  The news article is mentioned in 14 other sources
Aftonbladet (web) - Östgöta Correspondenten (web) - Västerbottens-Kuriren (web) - Folkbladet (web) - Aftonbladet (web) - Upsala Nya Tidning (web) - Västerviks-Tidningen (web) - Helagotland (web) - Norrbottens-Kuriren (web) - Motala & Vadstena Tidning (web) - Norrländska Socialdemokraten (web) - Piteå-Tidningen (web) - Norrköpings Tidningar (web) - Folkbladet.nu (web)

 

 

 

Sverige får fyra platser till i Rio

 

 Sydsvenskan     2016-08-23 kl. 12:05     459 words

thumb

 

Rysslands avstängning står fast. Det blir inga ryska idrottare i Paralympics i Rio de Janeiro. Sverige får därför fyra nya aktiva. - De är överlyckliga, säger idrottsansvariga Ines Lopes.

Inga ryssar i
Paralympics.... Det blir inga ryska idrottare i Paralympics.... Idrottens skiljedomstol Cas har avslagit Rysslands överklagan, skriver Cas i ett pressmeddelande.Internationella paralympiska kommittén (IPK) beslöt tidigare i augusti att stoppa...

  The news article is mentioned in 59 other sources
Helsingborgs Dagblad (web) - Norrköpings Tidningar (web) - Motala & Vadstena Tidning (web) - Folkbladet (web) - Hallandsposten (web) - Bohusläningen (web) - Östgöta Correspondenten (web) - Västerviks-Tidningen (web) - Länstidningen Södertälje (web) - Metro (web) - Hallands Nyheter (web) - TTELA (web) - Ystads Allehanda (web) - Upsala Nya Tidning (web) - Norrländska Socialdemokraten (web) - Nerikes Allehanda (web) - Östra Småland (web) - Göteborgs-Posten (web) - Borås Tidning (web) - Helagotland (web) - Kristianstadsbladet (web) - Nya Lidköpings-Tidningen (web) - Västerbottens-Kuriren (web) - Västerbottens-Kuriren (web) - Vestmanlands Läns Tidning (web) - Folkbladet.nu (web) - Folkbladet.nu (web) - Piteå-Tidningen (web) - Norrbottens-Kuriren (web) - Dagens Nyheter (web) - Blekinge Läns Tidning (web) - Omni (web) - Aftonbladet (web) - Omni (web) - Dala-Demokraten (web) - Sydöstran (web) - Barometern (web) - Expressen (web) - News 55 (web) - Smålands posten (web) - MSN (web) - Värmlands Folkblad (web) - Värmlands Folkblad (web) - Piteå-Tidningen (web) - Norrköpings Tidningar (web) - Norrländska Socialdemokraten (web) - Helagotland (web) - Västerviks-Tidningen (web) - Motala & Vadstena Tidning (web) - Östgöta Correspondenten (web) - Upsala Nya Tidning (web) - Norrbottens-Kuriren (web) - Aftonbladet (web) - Folkbladet (web) - Barometern (web) - Västerbottens-Kuriren (web) - Metro (web) - Folkbladet.nu (web) - Östra Småland (web)

 

 

 

Malmöstjärnan jagar guld i Rio

 

 Sveriges Radio P3     2016-08-23 kl. 11:15     28 words

thumb

 

Fatmir Seremeti har stora förhoppningarna om guld i Paralympics 2016. Malmöiten besökte God morgonshowen för att prata om sina personliga genombrott, idrotter för synskadade och svenska goalball-landslaget.

Fatmir Seremeti har stora förhoppningarna om guld i
Paralympics 2016.

 

 

 

Så kan du bota OS-abstinensen

 

 Dagens Nyheter     2016-08-23 kl. 11:00     1098 words

thumb

 

OS i Rio är som bekant över. Men misströsta inte. Hösten och vintern är fylld av ett flertal stora evenemang och tävlingar. DN har gjort ett urval av det bästa som väntar runt hörnet.

Vad:
Paralympics. När: 7-18 september i Rio de Janeiro, Brasilien.... Hur: Omkring 4.350 paralympier från över 170 länder med någon form funktionsnedsättning gör upp i 528 olika grenar i 23 sporter i något som brukar beskrivas som världens tredje...

 

 

 

Arons extrema utmaning - första rullstolsburne att skida till Sydpolen

 

 Nyheter24