Retriever

 

 

 

Morning alert 12.09.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Your profiles

Handikappidrott, Sverige

Intl news

 

 

 

 

Handikappidrott, Sverige

 

Paralympics-magasinet: Sveriges första guld

 

 Sveriges Radio Radiosporten     2016-09-12 kl. 08:53     223 words

thumb

 

Karl Forsman berättar om hur det är att vara paralympisk mästare i simning. Amerikanskan Melissa Stockwell, som förlorade ett ben i Irak-kriget, beskriver känslan att ta medalj just den 11 september.

Paralympics-magasinet:... Karl Forsman berättar om hur det är att vara paralympisk mästare i simning.... Sänds kl 10.02. I dagens Paralympics-magasin:... Karl Forsman om guldet på 100 meter bröstsim, Sveriges första guld under Paralympics i Rio.

 

 

 

Platt fall för Motalaspelare

 

 Motala & Vadstena Tidning     2016-09-12 kl. 08:48     267 words

thumb

 

I herrarnas klass 8 hade Emil Andersson och Linus Karlsson, från Motalaklubben Västers BTK, chans att ordna en helsvensk semifinal i Paralympics. Men det blev platt fall i kvartsfinalspelet för båda.

I herrarnas klass 8 hade Emil Andersson och Linus Karlsson, från Motalaklubben Västers BTK, chans att ordna en helsvensk semifinal i
Paralympics.... Men det blev platt fall i kvartsfinalspelet för båda.Bordtennisen har varit en av de ljusaste punkterna för svensk del i Paralympics...

 

 

 

Paralympics - en publiksuccé

 

 SVT Nyheter     2016-09-12 kl. 08:39     234 words

thumb

 

Paralympics i Rio de Janeiro har blivit en publiksuccé. Hittills har över 1,8 miljoner biljetter sålts - och lördagens 170000 sålda biljetter är fler än vad som såldes under vissa OS-dagar.

Paralympics - en publiksuccé.... Paralympics i Rio de Janeiro har blivit en publiksuccé.... För tre veckor sedan var arrangörerna oroliga att 2016 års paralympiska spel skulle dras med låga publiksiffror.... Vi sade inför spelen att detta skulle bli de bästa paralympiska spelen vad gäller idrottsliga prestationer och så har verkligen visat sig vara fallet, säger Craig Spence, talesperson vid den internationella paralympiska...

 

 

 

Gärna medalj men också en rejäl budget

 

 Aktuellt i Politiken     2016-09-12 kl. 08:36     590 words

thumb

 

Paralympics drog igång onsdag natt svensk tid. Dagen innan fick AiP prata med pingisspelaren Emil Andersson som gör sitt andra paralympics. I London tog han en bronspeng. Träning och passionen för sporten har gjort att han nått till toppen.

Paralympics drog igång onsdag natt svensk tid.... Dagen innan fick AiP prata med pingisspelaren Emil Andersson som gör sitt andra paralympics.... Parasport Sverige. Emil Andersson in action i Paralympics i London 2012.... Man måste också ha tur och hitta en klubb som finns där och som promotar handikappidrott...

 

 

 

Regnér: Medel till idrott ska användas inkluderande

 

 Aktuellt i Politiken     2016-09-12 kl. 08:36     206 words

thumb

 

På plats vid invigningen i Rio-natten var statsrådet Åsa Regnér, med ansvar för funktionshinderfrågor. Det var fantastiskt! En blandning av jordens ös, samba och mycket värdighet. Det var bra tryck när Sverige kom in.

Enligt svensk
parasport har till exempel Norge ett system med öronmärkta pengar för parasporten.

 

 

 

Ingen bra skritt av Zernard

 

 Svenska Ridsportforbundet     2016-09-12 kl. 08:28     156 words

thumb

 

Louise Etzner Jakobsson och Zernard har gjort sin första start på Paralympics. FOTO: Helena Ager Ingen bra skritt av Zernard Skritt är inte Zernards bästa gångart. I första starten i Paralympics blev det dryga 67 procent.

Louise Etzner Jakobsson och Zernard har gjort sin första start på
Paralympics.... I första starten i Paralympics blev det dryga 67 procent.Landslagsledare Agneta Aronsson var trots allt samlad efter Louise ritt: -... Under måndagen är det dags för Anita Johnssons första start i Paralympics...

 

 

 

SPORT & AFFÄRERS KOMMUNRANKING 2016 - HÄR ÄR DE NOMINERADE KOMMUNERNA

 

 MyNewsdesk     2016-09-12 kl. 07:51     340 words

thumb

 

Pressmeddelande Sep 12, 2016 07:51 CEST För tionde året i rad utser Sport & Affärer årets främsta idrottskommuner. Vi analyserar 20-talet faktorer inom breddidrott, elitidrott och evenemangsgenomförande.

använder för ungdoms- och motionsidrotter, inkluderande äldremotion och
handikappidrott.

 

 

 

Dagens alla svenskar i Paralympics

 

 Aftonbladet     2016-09-12 kl. 07:31     226 words

thumb

 

RIO DE JANEIRO. Maja Reichard jagar sin andra medalj och bordtennisduon Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist spelar varsin bronsmatch. Nedan har du hela måndagens svenskschema. 14.00 Goalball, herrar, gruppspel, Sverige-Tyskland.

Dagens alla svenskar i
Paralympics.

 

 

 

Morgonkollen: Sensommarvärmen fortsätter

 

 Norra Skåne     2016-09-12 kl. 07:01     49 words

thumb

 

TRAFIK Följ trafikläget här. VÄDER Dagens väderleksprognos enligt SMHI: Soligt, torrt med 18-23 grader. Vind omkring väst. POLLEN Låga halter överlag. INRIKES Sämre skick på järnväg - hastighet sänks.

SPORT Svenskt guld i
Paralympics på 100 meter bröstsim.

 

 

 

Det hände medan du sov

 

 Östgöta Correspondenten     2016-09-12 kl. 06:51     103 words

thumb

 

En stulen bil brann och vittnen kunde larma polis till att pågående inbrottsförsök. Det här är ett axplock av vad som hände medan du sov. Strax efter klockan 22 på söndagskvällen larmades räddningstjänsten till Knektgatan i Linköping.

Det första svenska guldet är hemma i
Paralympics.

 

 

 

Fem år efter hjärnskadan siktar hon på guld

 

 SVT Nyheter Öst     2016-09-12 kl. 06:45     257 words

thumb

 

För fem år sedan fick hon en hjärnskada i samband med en hästolycka. Nu har ryttaren Louise Etzner Jakobsson kämpat sig tillbaka, och är ett av Sveriges medaljhopp i Paralympics.

Nu har ryttaren Louise Etzner Jakobsson kämpat sig tillbaka, och är ett av Sveriges medaljhopp i
Paralympics.I augusti 2011 skadade Louise Etzner Jakobsson huvudet när hon skulle leda in en häst i stallet på gården i Eksta på södra Gotland.

 

 

 

Se Karl Forsmans guldlopp och segervrål i bilder

 

 Östersunds-Posten     2016-09-12 kl. 06:37     337 words

thumb

 

Östersundssonen Karl Forsman simmade under söndagskvällen hem Sveriges första guld i Paralympics när han var först i mål på 100 meter bröstsim.

Östersundssonen Karl Forsman simmade under söndagskvällen hem Sveriges första guld i
Paralympics när han var först i mål på 100 meter bröstsim.Här kan du i form av ett bildspel se Forsmans segervrål och firande efter målgången - samt

  The news article is mentioned in 1 other source
Länstidningen Östersund (web)

 

 

 

Morgonkollen: Förskola måste utreda sitt vatten

 

 Skånska Dagbladet     2016-09-12 kl. 06:28     153 words

thumb

 

LOKALT Stiftelse förbjuds ha träffar i en verkstad MALMÖ Insamlingsstiftelsen Al Quds förbjuds att använda sin lokal på Volframgatan på grund av att den ligger i en tidigare verkstad.

SPORT Svenskt guld i
Paralympics på 100 meter bröstsim.

 

 

 

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

 

 Borås Tidning     2016-09-12 kl. 06:12     722 words

thumb

 

En lugn natt i Sjuhärad, enligt polisen. Men i Stockholm har det varit skottlossningar. Sverige Stockholmspolisen larmades till tre skottlossningar, strax efter varandra på söndagskvällen, i Sollentuna, Husby och Vällingby.

Karl Forsman, 19, strålade på prispallen efter att ha vunnit 100 meter bröstsim i sitt första
Paralympics. -

  The news article is mentioned in 7 other sources
Barometern (web) - Östra Småland (web) - Smålandsposten (web) - Trelleborgs Allehanda (web) - Ystads Allehanda (web) - Blekinge Läns Tidning (web) - Kristianstadsbladet (web)

 

 

 

Ingela Lundbäck får försvara bronset från London 2012

 

 Sveriges Radio Norrbotten     2016-09-12 kl. 06:12     163 words

thumb

 

Ingela Lundbäck förlorade sin semifinal i bordtennisen. Världsettan Bian Zhang från Kina blev för svår i semifinalen och vann med 3-1 i set. Nu väntar en bronsmatch. - Det är tråkigt att förlora.

Jag gjorde vad jag kunde, men det räckte inte, summerar Ingela Lundbäck till
paralympics.se.

 

 

 

Maja Reichard: Utan Anna och Cissi hade jag inte varit här

 

 Dagens Nyheter     2016-09-12 kl. 06:00     667 words

thumb

 

Rio de Janeiro. Efter den överraskande bronsmedaljen på 100 meter rygg är Maja Reichard på jakt efter fler medaljer. Och det är hennes tappers som ska hjälpa henne att nå målen, Anna Åhlin och Cecilia Cartling Wallén.

Inför
Paralympics pratade Maja själv om att det var på framför allt 100 meter bröstsim, men även på 50 fritt som hon hade de största medaljchanserna.... Men hon simmar totalt sex distanser under Paralympics, och bronset på 100 rygg visar att formen...

 

 

 

Nattens höjdpunkter från Rio

 

 SVT Nyheter     2016-09-12 kl. 05:32     157 words

thumb

 

Karl Forsman tog Sveriges första guld i Rio när han segrade på 100 meter bröstsim. För Lauritta Onye blev det inte bara guld i kula - nigerianskan slog dessutom till med nytt världsrekord.

För Lauritta Onye blev det inte bara guld i kula - nigerianskan slog dessutom till med nytt värledsrekord.Här kan du ta del av alla nattens höjdpunkter från
Paralympics.

 

 

 

Det här hände när du sov

 

 Länstidningen Södertälje     2016-09-12 kl. 05:11     193 words

thumb

 

God morgon. Hoppas ni sovit gott. Här är nattens nyheter i korthet. Blåljus: En misstänkt inbrottstjuv greps på bar gärning inne på apoteket i Järna i natt.

Sport: Det första svenska guldet är hemma.Karl Forsman, 19, strålade på prispallen efter att ha vunnit 100 meter bröstsim i sitt första
Paralympics. -

 

 

 

Kiavash: Nu vill man bara träna mer

 

 SVT Nyheter     2016-09-12 kl. 04:48     132 words

thumb

 

Hon gjorde sin första triathlontävling för ett år sedan. På söndagen slutade Shahrzad Kiavash på en sjundeplats i Paralympics i Rio.

På söndagen slutade Shahrzad Kiavash på en sjundeplats i
Paralympics i Rio.På plats i Rio.... Shahrzad Kiavash blev klar för Paralympics sent - först sedan Ryssland portats från spelen.

 

 

 

Galopprånarna i Upplands-Bro fortfarande på fri fot

 

 Norrtelje Tidning     2016-09-12 kl. 04:42     307 words

thumb

 

Så var natten i Norrtälje. Lokalt: Polisen rapporterar om en natt utan allvarliga händelser. Det har inte heller kommit några larm om olyckor eller bränder. Väder: Enligt SMHI soligt och torrt med omkring 20 grader.

Sport: Karl Forsman tog första
Paralympicsguldet för Sverige.... 19-åringen vann 100 meter bröstsim i sitt första Paralympics.

  The news article is mentioned in 10 other sources
Länstidningen Östersund (web) - Sundsvalls Tidning (web) - Örnsköldsviks Allehanda (web) - Östersunds-Posten (web) - Gefle Dagblad (web) - Dalarnas Tidningar (web) - Arbetarbladet (web) - Dala-Demokraten (web) - Dala-Demokraten (web) - Dalarnas Tidningar (web)

 

 

 

Olsson och Wallin utslagna

 

 SVT Nyheter     2016-09-12 kl. 02:08     271 words

thumb

 

Utan avhoppade partnern Peter Wikström blev dubbelguldet från Paralympics i London för svårt att försvara för Stefan Olsson. Det blev förlust med 3-6, 1-6 mot tuffa fransmännen Cattaneo/Jeremia.

Utan avhoppade partnern Peter Wikström blev dubbelguldet från
Paralympics i London för svårt att försvara för Stefan Olsson.... Det blev förlust med 3-6, 1-6 mot tuffa fransmännen Cattaneo/Jeremia.Jag blev för nervös, säger vikarien och Paralympicsdebutanten...

 

 

 

Truppchefen om medaljerna: Det betyder jättemycket

 

 SVT Nyheter